PDF Drukuj

Monika Kwiecińska

Prezes Zarządu Fundacji, Dyrektor Szkoły

Z wykształcenia andragog, od dziesięciu lat angażuje się w prace na rzecz osób zagrożonych wykluczeniem społecznym. Rozpoczynała w 2003 r. Stowarzyszeniu Niepełnosprawni dla Środowiska "EKON" w dziale spraw administracyjno - prawnych, utrzymując kontakty z instytucjami rządowymi i społecznymi. W kolejnych latach uczestniczyła w pracach Rady Programowej Stowarzyszenia. Od 2007 roku założycielka i Prezeska Zarządu Fundacji Proximus i Dyrektor Niepublicznej Placówki Funkcjonowania Społecznego i Rehabilitacji Zawodowej Dorosłych Osób Niepełnosprawnych. Prywatnie mama dorosłej córki, Agaty (architekt), posiadaczka dwóch psów, kota i najbardziej dźwięcznego śmiechu.

Beata Rodziewicz

Specjalista ds. Organizacji Szkoleń, Doradca Zawodowy
Z wykształcenia dietetyk, często służy swoją wiedzą i radą uczestnikom kursów. W Szkole Proximus od maja 2011 roku, zajmuje się stroną administracyjną obsługi kursów. Prywatnie Mama dwóch wspaniałych, rozśpiewanych córek (Julki i Ani). Wulkan energii i dobrego humoru. Amatorka ruchu na świeżym powietrzu, dobrego filmu, książek o tematyce medycznej i tańca towarzyskiego.

Agnieszka Wolska

Pedagog

ukończyła psychopedagogikę kreatywności na Akademii Pedagogiki Specjalnej a także Podyplomowe Studium Zarządzania Projektami finansowanymi ze środków Unii Europejskiej na Uniwersytecie Warszawskim. Wcześniej zajmowała się zawodowo aktywizacją osób niepełnosprawnych jako trener pracy w Centrum Dzwoni oraz  w Stowarzyszeniu Przyjaciół Integracji na stanowisku ambasador aktywności. Agnieszka jest współautorką dwóch ekspertyz naukowych w ramach „Ogólnopolskiego badania sytuacji, potrzeb i kondycji osób niepełnosprawnych. Prywatne miłośniczka filmów Almodovara i biegów długodystansowych.

Jadwiga Jaworska
Księgowa Szkoły

Księgowa i dobry duch Szkoły. Pilnuje żeby na nic nie zabrakło nam
funduszy, a czasem sama dokupi surowce i wieczorem zaordynuje grilla
albo pieczenie murzynka. Hodowczyni dwóch przybłąkanych psów, i babcia
wyczekiwanego pierwszego wnuczka, Frania.

Marzena Tkacz
Obsługa bazy hotelowej

Od października 2011 roku wita w hostelu uczestników kursu, przygotowuje
śniadania i kolacje i czuwa nad porządkiem i dyscypliną. Uosobienie